Over Kinderyoga

In de media is er veel aandacht voor Kinderyoga en mindfulness en dat is niet voor niets. Uit ervaring blijkt dat Kinderyoga een gunstig effect heeft op de ontspanning, concentratie en leerresultaten van kinderen. Het zelfvertrouwen van kinderen neemt vaak toe en ook kunnen slaappatronen aanzienlijk verbeteren. Mindfulness, met je aandacht in het nu zijn, is eigenlijk altijd een onderdeel van de yoga.

De yogalessen praktisch:
Vanaf 10 minuten voor de les ben je welkom om je klaar te maken voor de les. Trek kleren aan waar je lekker in kan bewegen. Het is handig om laagjes te dragen, zodat je iets kunt uittrekken als je het warm krijgt en juist weer iets aan kunt doen als we wat langer stilzitten of tijdens de ontspanning. Je loopt op blote voeten.

Matjes, kussens en dekentjes liggen al voor je klaar. 

Meer over onze yogalessen 

Ouder-Peuteryoga 2-4 jaar
Voor kinderen die kunnen lopen tot ca. 4 jaar en hun papa/mama/verzorger. Tijdens de lessen worden oefeningen en spelletjes uit de yoga voor jullie samen gedaan. We zingen ook liedjes, bewegen we op muziek of luisteren naar een verhaal. Voor het kind is de yoga ontspannend en wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd. Voor de ouders is het een mooie manier om op speelse manier zichzelf in relatie tot hun kind te ervaren. Na de les drinken we gezellig iets met elkaar.

Kinderyoga 4-7 jaar
Voor de jonge kinderen zet hun ontdekkingstocht zich voort. Kom ontdekken en genieten van wat je allemaal kunt en bent! We gebruiken de adem, werken bewust met de zintuigen, gevoelens, concentratie, lichaamsoefeningen, klank en muziek. De lessen zijn thematisch en afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. Er wordt uiteraard ook veel gelachen en gespeeld.

Kinderyoga 8-13 jaar
De yoga kan nu een belangrijke en ontspannende basis worden voor de drukke wereld waarin je kind zich elke dag begeeft. Met een vertrouwde groep leeftijdsgenootjes leren ze in contact te komen met zichzelf via intensere lichaamsoefeningen, muziek, tekenen, ademspelletjes, meditatie en vooral veel plezier. Ook de omgang met elkaar komt regelmatige ter sprake. Het helpt kinderen om dichter bij hun lichaam en zichzelf te komen. Zodat ze kunnen ervaren en aangeven waar ze behoefte aan hebben of wat hen kan helpen.

Jongerenyoga 12-16 jaar (middelbare school)
In het drukke leven van een jongere is het heerlijk om even bewust stil te staan bij je houding, adehaling, wat je beweegt en hoe je je voelt. Met yoga en ontspanning, kom je even tot rust in jezelf. Ook het contact met anderen blijft belangrijk, onderlinge massage is dan ook erg gewild. De yogahoudingen worden intensiever, je wordt steeds sterker. Daarnaast is er ruimte om te praten over thema's die jongeren bezighouden en hoe ze daar ieder op hun eigen manier mee om gaan.

Kinderyoga op locatie
Wij verzorgen ook Kinderyoga op locatie zoals: BSO's, kinderdagverblijven, lagere scholen of een kinderfeestje bij u thuis. Met elkaar bespreken we waar er behoefte aan is en/of spelen we in op een bepaald thema. Neem voor meer informatie gerust contact op.