Over Kinderyoga

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat Kinderyoga een gunstig effect heeft op de ontspanning, concentratie en leerresultaten van kinderen. Het zelfvertrouwen van kinderen neemt vaak toe en ook kunnen slaappatronen aanzienlijk verbeteren. Mindfulness, met je aandacht in het nu zijn, is eigenlijk altijd een onderdeel van de yoga.

De yogalessen praktisch:
Vanaf 10 minuten voor de les ben je welkom om je klaar te maken voor de les. Trek kleren aan waar je lekker in kan bewegen. Het is handig om laagjes te dragen, zodat je iets kunt uittrekken als je het warm krijgt en juist weer iets aan kunt doen als we wat langer stilzitten of tijdens de ontspanning. Je loopt op blote voeten.

Matjes, kussens en dekentjes liggen al voor je klaar.
 ouder-kind yoga

Meer over onze yogalessen 

Kinderyoga 5 - 8 jaar
Voor de jonge kinderen zet hun ontdekkingstocht zich voort. Kom ontdekken en genieten van wat je allemaal kunt en bent! We gebruiken de adem, werken bewust met de zintuigen, gevoelens, concentratie, lichaamsoefeningen, klank en muziek. De lessen zijn thematisch en afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. Er wordt uiteraard ook veel gelachen en gespeeld.

Kinderyoga 8 - 13 jaar
De yoga kan nu een belangrijke en ontspannende basis worden voor de drukke wereld waarin je kind zich elke dag begeeft. Met een vertrouwde groep leeftijdsgenootjes leren ze in contact te komen met zichzelf via intensere lichaamsoefeningen, muziek, tekenen, ademspelletjes, meditatie en vooral veel plezier. Ook de omgang met elkaar komt regelmatige ter sprake. Het helpt kinderen om meer in hun lichaam en bij zichzelf te komen. Zo kunnen ze ervaren en aangeven waar ze behoefte aan hebben of wat hen kan helpen.

Jongerenyoga 13 - 18 jaar (middelbare school)
In het drukke leven van een jongere is het heerlijk om even bewust stil te staan bij je houding, adehaling, wat je beweegt en hoe je je voelt. Met yoga en ontspanning, kom je tot rust in jezelf. Ook het contact met anderen blijft belangrijk. De yogahoudingen worden intensiever, je wordt steeds sterker. Daarnaast is er ruimte om te praten over thema's die jongeren bezighouden en hoe ze daar ieder op hun eigen manier mee om gaan.

Ouder-kind yoga
Ongeveer 1 keer per maand geef ik een les ouder-kind yoga voor ouders en kinderen in diverse leeftijden. Deze les heeft vaak een thema waar de oefeningen en verhalen op zijn afgestemd. Het is een speelse manier om de band met jouw kind te versterken en samen plezier te maken, ontdekken, bewegen, zingen, masseren en samen te werken. Het is altijd gezellig!

Kinderyoga op locatie
Op dit moment verzorgen wij helaas geen Kinderyoga op locatie.